BehandelingenTarievenContactHuisregels

Behandelingen

Sportmassage:

Sportmassage is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook het lichaam belast, dus ook voor niet-sporters. Door elke vorm van belasting kunnen er namelijk klachten aan spieren en gewrichten ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn o.a. rug- en nekklachten, last van spiervermoeidheid aan de benen, last van de kuiten, etc.

Sportmassage is hierbij een effectief bestrijdingsmiddel waarbij afvalstoffen sneller worden afgevoerd, wat zorgt voor een sneller herstel en de kans op blessures vermindert.

Bij een sportmassage wordt gebruik gemaakt van stevige strijkingen en knedingen.

Ontspanningsmassage:

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Door middel van zachte strijkingen en knedingen worden spieren soepeler, het lichaam wordt beter doorbloed. Het is een massage met een kalmerende en rustgevende werking.

Sport taping:

Sporttape is bedoeld om de belasting en belastbaarheid van spieren of gewrichten op elkaar af te stemmen tijdens het sporten.
Het wordt veelal gebruikt na een blessure om spieren en/of banden die zijn aangedaan te ondersteunen waardoor de kans op een nieuwe blessure wordt verkleind.

Wanneer massage?

∙ Het ontspant de geest.
∙ Vermindert stress
∙ Verbetert de doorbloeding
∙ Geeft meer vitaliteit
. Ontspant pijnlijke spieren

Wanneer geen massage

. Bij koorts
∙ Bij infectieziekten (b.v. griep)
∙ Bij verkoudheid, keelontsteking
∙ Bij extreme vermoeidheid
∙ Bij uitputting (burn-out)
∙ Bij een zwangerschap minder dan 3 maanden

(C)opyright by Massagepraktijk Hoogkerk

.